Budapest 1193.

Derkovits Gyula utca 53.

+36 30 615 00 94

Ügyfélszolgálat

H - P: 9:00 - 17:00

nyitvatartási idő

Generálkivitelezés

A KÖVETKEZŐ TÉNYEZŐK ADJÁK KI AZ ÉPÜLET EGYEDISÉGÉT:

Építőipari munkák

Főként családi házakat építünk rövid határidővel dolgozunk, azon dolgozunk, hogy megvalósítsuk ügyfeleink álmát.

Fontos, hogy nem csak az általunk készítettet és előkészített, hanem hozott tervek alapján is vállaljuk kulcsrakész házak építését.

Vállaljuk általunk készített vagy hozott, egyedi tervezésű családi házak kivitelezését, egyedi árajánlat készítéssel.

Professzionális generálkivitelezés

generálkivitelezés

A VIDO Kft. vállalat, közel egy évtizedes működése során, mindig az ügyfelei igényeit és érdekeit tartotta szem előtt. Ön elmondja, hogy mit szeretne, mi megvalósítjuk azt.

Célunk az, hogy teljes mértékben levegyünk a terheket az Ön válláról, amelyek egy családi ház építésével, ingatlanának bővítésével, felújításával vagy épületbontásával járnak. A megállapodásunktól kezdve mi intézünk mindent a tervektől a kulcsok átadásáig, Ön folyamatos tájékoztatást és betekintés kap a folyamatokról a generálkivitelezés során.

A megállapodásunktól kezdve Ön hátradőlhet és mi pedig hozzálátunk a feladatoknak.

Ez a fajta kivitelezés sok terület, több munkafolyamatának összehangolt tervezését, megszervezését igényli. Akkor tudunk határidőt tartani, ha a megtervezett munka folyamatok lépései pontosan, egymást követve, egymásra épülve, előre meghatározott ütemben zajlanak. (Ezeket különféle ütemtervekben fektetjük le.)

A tervek elkészíttetésétől, az idevonatkozó engedélyeztetésekkel, az alvállalkozók összehangolásával, majd a munkaterületek koordinálásával, az épülő ingatlan környezetének kialakításával, stb., mindaddig, amíg a kulcsrakész ház Ön előtt áll a megbeszéltek szerint.

Természetesen az Ön igényeit és kéréseit mindig prioritásként kezeljük az egész közös munka folyamán.

  1. A projekt előkészítői munkafolyamatai: tervezés, szervezés, csoportok összeállítása
  2. Helyes építési sorrend meghatározása (alapvető fontosságú)
  3. Építési munkák: a felsorolás csak példákat tartalmaz

Mi az a generálkivitelezés? 🔥

A magyar építőiparban a generálkivitelezés fogalma sokak számára még viszonylag újként hat, holott generálkivitelezők korábban is léteztek, csak főkivitelezőként ismertük őket. A főkivitelezőnek a munkakör tekintetében gyakorlatilag ugyanaz volt a feladata, mint a mai generálkivitelezőknek, avagy a megrendelővel kötött teljes körű szerződés részeként meghatalmazást kaphat az építtető részéről – annak saját elképzeléseire alapozva – az építkezés folyamatának A-tól Z-ig tartó kivitelezésére.

Ez sok esetben már a tervezést és az engedélyeztetést is magába foglalhatja, vagyis a generálkivitelező a különféle alvállalkozók összehangolásával egy új épületet hoz létre, avagy „generál” valamit. Innen eredeztethető a generálkivitelező, illetve a generálkivitelezés elnevezés, ami a fentiekben meghatározott módon az igények felméréstől indul, majd az engedélyek, a tervrajzok elkészíttetésén, valamint az épület tényleges felépítésén, illetve minőség ellenőrzésén át a kulcs átadásáig tart.

🔥 Mi a generálkivitelező fő feladata?

Az ő feladata igencsak összetett, hiszen minden olyan felújítási vagy építkezési nehézséget vesz a vállára, ezzel együtt a sok telefonálgatást, egyeztetést és a vele járó stresszt egyaránt levesz a megrendelő válláról! A megbízónak csupán vele kell a kapcsolatot tartania, megkímélve magát ezzel a sok idegeskedéstől. Ugyanakkor minden jellegű munkafolyamatra rálátást ad, van lehetőség beleszólni a tervdokumentációba és gyakorlatilag mindenbe. Feladatai közé tartozik többek között az építési engedélyeztetések igénylése, az anyagok, építőanyagok beszerzése, a munkafolyamatok megtervezése és azok felügyelete, ezzel együtt a munkaerő és felszerelések megléte, továbbá a minőségi követelmények betartatása. Ezen túl ott van még a személyzet irányítása, mérnöki tevékenység biztosítása, helyszíni felmérés, az ütemtervek nyomon követése, valamint egy szintén lényeges részlet, az építkezéssel keletkezett hulladékok kezelése (ártalmatlanítás, újrahasznosítás).